Indigó Design | Expozíció: Teimel Cintia keramikus
Lakberendezés blog Pécs
lakberendezés, blog, Pécs, DIY
51256
post-template-default,single,single-post,postid-51256,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Expozíció: Teimel Cintia keramikus

Expozíció: Teimel Cintia keramikus

Magyar alkotókat bemutató rovatunk első bejegyzésében Teimel Cintia keramikust és gyönyörű munkáit mutatjuk be. Nevünkhöz híven azonnal szerelembe estünk a kék különböző árnyalataiban tündöklő portékáival, de a többi is olyan eszméletlenül szép, hogy nem könnyű választani közülük.

Teimel Cintia – aki az óbányai Teimel fazekas-dinasztia legifjabb tagja – a modern, formatervezett tárgyak készítése mellett a hagyományos fazekasmesterség megőrzését tűzte ki céljául. Családi öröksége a fazekasság, melyet kisgyermek kora óta aktívan művel, elmondása szerint gyakorlatilag a műhelyben nőtt fel. Középiskolai tanulmányait is keramikusként folytatta, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán végezett kerámiatervező szakon.

Szerinte a 21. században a hagyományok és modern technikák együttes alkalmazása adja a folyamatos megújulás és a fazekas mesterség megmaradásának receptjét. Ő így vall erről: „A fazekas tárgyak töltötték be gyerekkorom mindennapjait, ebből ettünk, ittunk, ezek lógtak a falakon. A középiskolában találkoztam először a porcelánkészítéssel és a gipszelési technikákkal. Azelőtt nem találkoztam még ilyesmivel, így elkezdett foglalkoztatni és hamar a szerelmese lettem. Tehát a fazekasság az örökségem, a gyökereimhez köt, mindig is fontos lesz számomra, a porcelánkészítés pedig a kerámiaszakma csúcsa, és úgy érzem, hogy ebben tudom igazán kifejezni magam.”

Kerámiáit megtaláljátok facebook oldalán, vagy megtekinthetitek élőben a pécsi Tüke Piacon, Pécsett a Signo Galériában, Mecseknádasdon a Kredenc Galériában és Kézművesboltban, illetve saját fazekasműhelyében, mely Óbánya kapujában, a Kelet-Mecsek egyik legszebb völgyében található.

 

Ha a környéken kirándultok, mindenképpen látogassátok meg, mert nyitott műhelyként az érdeklődőnek bemutatja a hagyományos fazekasság lépéseit, illetve a modern porcelán készítés eljárását is.

Látogatás: nyitvatartási időben, illetve előzetes bejelentkezéssel (7695 Mecseknádasd, Rékavölgyi u. 32.)

Ha szeretnéd megnyerni Teimel Cintia fenti képen látható meseszép kerámiáit, játsz velünk. A játékban való részvétel feltétele facebook oldalunk követése + az alkotót bemutató mai blogbejegyzésünk likeolása és megosztása.

Nincs hozzászólás

Sorry, the comment form is closed at this time.