Indigó Design | Indigo Design Műhely
Lakberendezés blog Pécs
lakberendezés, blog, Pécs, DIY
50554
post-template-default,single,single-post,postid-50554,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

7+1 leg…leg…leg… a 2016-os konyhakiállításról

7+1 leg…leg…leg… a 2016-os konyhakiállításról

Az idei konyhakiállítás, ahova a HNA Design oldalon nyert belépővel jutottunk el (köszönet érte! Az ő beszámolójukat itt találjátok), nagyon inspirálónak bizonyult a számunkra. Úgy gondoltuk, hogy összeállítunk Nektek egy szubjektív válogatást a legizgalmasabb standokról és termékekről.

 

1. A legszebb stand

Kétszemélyes zsűrink első helyezettnek minden kétséget kizáróan a SMEG standját választotta, mert itt a termékkínálat és azok megjelenítése (lásd szőnyeg!) is kategórián felül állt. Megállapítottuk, hogy a SMEG a konyhák BENETTONJA, és mi imádjuk azt, hogy milyen bátran bánnak a színekkel és az anyagokkal (farmerral bevont hűtő…)! A retro formák barátságossá és otthonossá teszik a gépeket, ami szerintünk ritkán mondható el a hűtőkről, sütőkről és főleg a szagelszívókról.

2. A legaktuálisabb dekor

Ezt a címet a Tchibo standja nyerte el, amely azonnal húsvéti hangulatba varázsolt minket, és még cuki hűtőmágneseket is kaptunk!

 

Húsvét a Tschibonál

3. A legmenőbb dizájn

Ezt a díjat a Philippe Starck által tervezett Gorenje konyhai gépek vitték el. A francia tervező zseniálisan csempészett színt és izgalmat a high tech stílusba.

4. A legcukibb kiegészítő

Ez volt az egyetlen cucc, amire volt pénzem, aminek annyira nem tudtam ellenállni, hogy megvettem. A fondant-t olyanná varázsolhatod vele, mintha most talpalt volna át rajta néhány manócska :). Kekszen is ki fogom próbálni! Sőt, nyomdának se lenne rossz…

 

IBILI fondant díszítő

5. A leginteraktívabb stand

Számunkra a Herendi Porcelán standja volt a legnagyobb meglepetés. Először oda sem akartunk menni, mert megszólalt bennünk „a porcelán nem menő” előítélet. Hogy mekkorát tévedtünk, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy végül ebben a kiállítótérben töltöttük el a legtöbb időt. Először is felfedeztük, hogy az általunk ismert klasszikus mintákon túl mennyi modern elem is megjelenik a tárgyakon. Személyes kedvencünk az arany szarvas volt, amelyik bármely extravagánsabb enteriőrben megállja a helyét.

 

Herendi szarvas

 

És még ezután következett a java: kiderült, hogy ki lehet próbálni a porcelánfestést! Azonnal kihasználtam a lehetőséget, és hihetetlenül élveztem. Domonkos Gabriella porcelánfestő művésznő tanítgatott, aki nem csak színezi a porcelánokat, hanem ő festi szabad kézzel az összes mintát is. A népszerű ombre technikát (lazúrozás) is lehet ám alkalmazni porcelánon! Ezzel ugyan megszenvedtem kicsit, de aztán annyira élveztem, hogy legszívesebb minden maradék időmet porcelánfestéssel töltöttem volna.

 

Porcelánfestés

6. A legszínesebb kiállítótér

A ZAK – a már említett SMEG stand mellett – a legvidámabb színfoltja volt a kiállításnak. Sikerül elérniük, hogy még egy termosztól is mosolyogni támad kedve az embernek! Ráadásul kiderült, hogy bloggerekkel is teszteltetik az új termékeiket, ami szintén jó pont :).

 

ZAK

7. A legizgalmasabb konyhabútor

Bár bútorok és fogantyúk terén sok újdonságot nem tartogatott az idei Konyhakiállítás, azért voltak standok, melyeknél a szemünknek kedves látvány miatt hosszabban elidőztünk. A Nobilia bútorai igényes tervezésük (anyagok és színek társítása) és gondosan megválasztott kiegészítőik (fogantyúk, világítás, dekorációk) okán mindenképpen kiemelkedtek az összképből.

+1: Az abszolút kedvenc

Azt hiszem, nem csak a mi szívünket ejtette rabul a MIELE hűtője, amelyen kréta filccel lehet instant kreativitásunknak teret adni. Külön kiemelést érdemel a hűtőt bemutató Nagy Marcell, aki jármű designernek tanul, és további jó tulajdonsága, hogy hihetetlen türelemmel viselte irka-firkálásunkat! 🙂

Ezzel véget is ér beszámolónk, reméljük, találtatok benne kedvetekre valót! Ti mit fogadnátok el a listáról az otthonotokba?

 

Miele hűtőMIELE és INDIGO

Nincs hozzászólás

Sorry, the comment form is closed at this time.